teisipäev, 1. aprill 2008

kokkukas, 1.aprill

Tere,


vabandsin ette ja taha, et torekate listi eksitava infoga teateid edastasin.

Sai välgukiirusel otsustatud, et selle kuu esimene kolmapäev on hoopis teisipäeval. Asjaolude kokkulangevuse tõttu sattus tegemist olema 1.aprilliga ja üllataval kombel pidasid torekad ülespandud kuulutust naljaks.


Ei olnud kuulutusel/kutsel ju midagi viga. Vist :)

Igastahes sain põnevat tagasisidel. A la, kas panen tagaotsitava kuulutuse; oi, Ele, kas sa teed enda/raamatukoguhoidja stereotüübi üle nalja? jne :)

Tegelikult oli see ju lihtsalt üleskutse, et ole hea toekas ja võta teetass kaasa. Igastahes tänasest on teevarud jälle korralikud. Eks see näha ole, kui palju me kevadel teesõbrad oleme.

Millest täna rääkisime?

INFO: Sargvere koolitus 25.-26.aprill. Kõik soovijad tulevad ja panevad minu juures nime kirja ja järgmisel kolmapäeval enne tore-koolitust loosime 6 osalejat.

* 18.-20. augustil on TORE suur suvelaager
* 1.-9. augustil on Ungari trip (sellest edaspidi)
* esmaabi koolituse info, kas jääb 3.mai annan teada meililistis
* konkurss Naeratuse koolis- võta osa
* kas teeme mais ülekoolilise päikesepäeva?

Jututuba:

teemaks oli cybervärk ja bong. Vaidluseks läks eelkõige kas bong ikka on vesipiip või ei? Rääkisime vesipiibust ja sellest trendist, mis luristamisega kaasas käib. Tõdesime, et on peresid, kus vanemad teavad ja lubavad popsutada. Samuti arvasime, et see on mööduv nähtus ja mingi hetk saab huvi/võlu/isu otsa. Paljudes seltskondades on "bong" saanud lahutamatuks õhtu osaks.

Minu väga piinlik bongilugu jäi rääkimata. Khm.

Igastahes argumenteerisime ja vaidlesime. Välja said öeldud ka põhitõed, et igasugune tubakatode nagu seda on ka vesipiibu kasutamine on alaealistel so. alla 18 aastastel seadusega keelatud. Vt. ka eelmine postitus.

Teiseks, kas üldse inimese organismi on ette nähtud mingisuguse suitsu sisse hingamine? Olgu see siis maja põlemise või vesipiibu suits. Suits on suits. Torekad teadsid iseg, et see on CO. Vist :)

Küberteemal sai arutatud pikalt ja toodi eredaid näiteid. Mis juhtub kui sa paned või sinust pannakse netti pilt või video, mis võib olla ebasobilik? Kas on ok panna rate või orkutisse pilt, millel sa parasjagu vesipiibu lont suus tossu ninast välja pahistad? Kui sellest panna video üles youtube?

Mis saab kui keegi kasutab sinu pilte ja teeb sinust valekonto, mille all ta hakkab saatma nõmedaid teateid? Kuidas ennast teadlikult kaitsta? Kui sa paned internetti üles mõne pildi ja selle ära kustutad, kas siis on kindel, et see kuhugi serverisse ikkagi salvestunud ei ole? mis siis kui oled 10 aasta pärast edukas ja silmapaistev ühiskonnategelane ja ilmuvad välja provokatiivsed või siivutud pildid sinust?

Aino tõi meile vaadata ka lühifilmi Küberkiusamine/cyberbullying. Igasugune kiusamine on lubamatu.

Huvitav aga kõige lõpus läks vaidlemiseks, mille võib liigitada pealkirja alla "Mehed on marsilt ja naised on veenuselt", mis tähendab, et ilmselt mõningates asjades jäävadki mõlema sooesindajate arvamused igaveseks erinevaks. Poisid üritasid selgitada, miks mehed teinekord rusikatega tülisid klaarivad. Duellid olid on ja ilmselt ka jäävad. Tüdrukud küll püüdsid väita vastupidist, samas jõudsime järeldusele, et kui plikad tülli lähevad siis on asi kordi hullem ja inetum.

Meid oli täitsa palju jälle. Tore oli teid näha ja oi kui mõnus on vaielda :)

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Väga asjalik lugu.

Mind ennast küll kahjuks kohal ei olnud aga pean nentima, et ka mulle meeldib vaielda. Rohtma tundides saab seda teha palju ja kui teiegi kord 12kl olete siis tunnete vaidlemisest väga suurt rõõmu. See on ju hea kirjandi aluseks;)

Igatahes kui minna teemade juurde.

Nii kahju kui see ka ei ole. Langevad kõik asjad ikka ühtedele ja samadele päevadele. Aastas on ju kyll 365(366), kui tundub, et siiski liiga vähe. Niisiis kahjuks ei saa ma 3.mail osa võtta ei kampaaniast Teeme ära 2008! ega koolitusest. Inglise keele kirjalik eksam sel päeval.

Mina arvan, et pole eriti soovituslik end eksponeerida koos tubaka v alkoholiga piltidel. Eriti alaealistel. Aga kahjuks ei saa ma moraalilugeja olla, sest jah:$ VABANDUSED EHK VASTUVÕETUD!:)

Igatahes pidasin minagi eilset kohtumist üheks suureks aprillinaljaks:) Loodan, et kõigil oli lõbus ja nalja sai palju tehtud. Kuu lõpus kordame aga seda päeva:)