kolmapäev, 28. mai 2008

Grillipidu

Homme on ootada järjekordne tore Grillipidu kooliõuel.

Plaanis palju traditsioonilisi üritusi ja ka torekad on oma mängunurgaga väljas. Mängud pisikestele, näomaalingud ja õnneloos.

Vaatame, kas õnnestub ka tuulelohesid teha. Leidsin põnevat materjali veebist:

Kilekoti sled-lohe on üks lihtsamaid võimalikke tuulelohe ehitamise variante. Lennuomadused pole ka nuriseda, kui vähegi tuult on.

Selle lohe tegemiseks vajad sa: kilekotti; grillvardaid; läbipaistvat teipi; tugevamat niiti või nööri; pastakat; joonlauda ning kääre ka.

1. Kõigepealt lõika kotil sangad küljest ja põhi alt.

2. Mõõda välja kotil vasakult paremale keskkoht ja sealt keskelt mõõtes punkt, mis asub kõrgusel alt ülesse kaugusel 2/3 kogu kõrgusest. Sellest punktist tõmba pastakaga jutt igasse nelja nurka ja lõika kääridega välja.

3. Pööra tekkind kolmnurgad väljapoole ja tee grillvarrastest kokkusidumise teel sobiva pikkusega jupid ülalt alla kilekoti liitekohtadesse ja teibi kinni.

4. Tiivaserva kolmnurga tippudesse tee teibiga tugevdused ning tee sinna ka augud sisse, et oleks kuhu lennutusnööri siduda. Nöör, mis läheb ühest servast teise, on umbes 1,5m pikk. Nüüd pane lohe nurgad kohakuti ja püüa lennutusnööril / aasal leida keskpunkt ja tee sinna sõlm. Sellesse sõlme seod niidi, millega lennutama hakkad.

5. Jäänud on veel lohele saba taha panna. Lõika uuest kilekotist 3cm lai ja 4m pikk saba nind kleebi alla serva varda otstesse.

Kommentaare ei ole: