kolmapäev, 10. veebruar 2010

6.koolitus- Kristiine





Kõik tunded on olulised. Koolitus number kuus

Kuna ma polnud juba kardetavalt kaua T.O.R.Eni jõudnud, oli ainuüksi raamatukogus torekaks pürgijate ootamine põnev.
Tuleb tunnistada, et tegu oli vist üleüldise „oleme väsinud“ päevaga. Muidugi säras meie keskel oma puhanud olekuga Ele.
Kahe tunni jooksul jõudsime tunnete patta palju emotsioone kirja panna. Kuigi alguses tundus, et üle seitsme, kümne esmotsiooni justkui polekski. Õnneks avastasime ühel hetkel, et tegelikult on meie elus tohutult tundeid, mida igapäevaselt kordi ja kordi kogeme ning tundeid, mida tunneme harvemini, kuid siiski tunneme.
Arutlesime suurte tugevate tunnete üle. Palju rääkisime vihast ja kuidas sellega toime tulla. Üks mu sõber on kunagi öelnud, et iga tunne, mida me tunneme on tuntav põhjusega. Seega tuleb aeg-ajalt mõtleda, miks üks või teine nii hea kui ka negatiivne emotsioon meid valdab.
Läbi tunnetealiase proovisime endid kehakeele abil väljendada. Sõnadega saab küll valmistada rõõmu ja teha haiget, kuid kehakeel on see, mis reedab meid ka rääkimata.
Soovin teile, et te aeg-ajalt võtkasite õhtuti hetke ja mõtleksite päeval kogetud tunnetele, sest iga emotsioon on selle päeva oluline komponent.
Ja ärge siis unustage: punane:kollane: roheline!

Krissu































































Kommentaare ei ole: