kolmapäev, 9. september 2009

MECC- projekt


10. kuni 12.septembril külastasid meie kooli 4 riigi noored. Islandi, Soome, Läti ja Leedu sõpruskoolidest. Kokku 19 noort koos õpetajatega.

Majutamine ja laagerdamine toimus koolimajas. Peeglisaalis oli ruumi kõigile. Mõned eelistasid magamiseks valida ka "quiet-quiet" ruumi.
Eriti meeldejääv oli esimene õhtu, kus ühiste jõududega valmistasime süüa. Peoroogadeks pasta Bolognese ja pasta vegetariana. Sebastiani ja Klavsi tehtud pasta oli oivaline. Dovilé ja Inkeri maitsestatud kreemine brokoli kaste oli minu jaoks lemmik ;)
Marek ja Tiina valmistasin õunakooki. Õunu peaks olema pregu aiad täis aga meie jäime nende hankimisega esialgu hätta. Aitäh, õunakorjaja Teet :)
Tuleb välja selgitada, kuidas on inglise keeles õunaraksus käimine :)
Esimesel õhtul me meelega ei planeerinud erilist programmi. Noored said vabalt tutvuda ja olemist mugavaks sättida. Hiljem tegime tutvumisringi, kus igaüks ütles, mis selles päevas oli kõige meeldejäävam ja mis läks nihu. Igaüks tõmbas ka ühe affirmatsiooni
kaarti ja luges selle sõnumi teistele ette. Tõdesin jällegi, et see on mul vahva varandus.
Välja puhkamisega oli keeruline. Islandi grupp pidi esialgselt saabuma öösel pool kaks. Otsustati ühiselt nad ära oodata. Alles peale kella kahte hakkasin uurima, kas midagi juhtunud. Selgus , et lend oli hilinenud 4 tundi. Saime magama siis lõpuks peale kella 4. Mul äratus juba kuue ajal :)
Igastahes oli imeilus hommik ja päikesetõus. Messi ja PANk korraldustiimi liikmed tegid samal ajal järve ääres päikesetervitust.
Seltskond oli tore. Päev oli sekeldamist täis. Kahjuks ise olin teise projektiga seotud keskpäeval ja ei teagi, kuidas noortel töötoad läksid. Selgitan välja.
Päeva teise poole avasime PANKi. Ühiselt võtsime osa ka rongkäigust. Oli näha, et välismaalased katsetasid erinevaid tegevusi aktiivselt. Loodetavasti meeldis neile ka nende jaoks ette valmistatud orienteerumine Paide linnas.
Ärasõit oli varajane. Tänasime veel osalejaid ja andsime üle diplomid. "The next best Jamie Olivier in kitchen" said Sebastian ja Klavs. "The nex best Nigella Lawson in the kitchen" said Dovilé ja Inkeri. "The next best" oli Eliis. "The best entertainer"- Ronja (klaverimängu eest). "The best cheer-up person" Ken ja Tiina. "The best in sleeping" auväärne tiitel Teedule :) ...vist ei unustanud kedagi
Tegime enda järelt maja kenasti korda ja nautisime mõnusat hommikusööki.
Mõlemal hommikul soojad juustusaiad. Maitsev puder. Erinevad koogid ja mõnus seltskond. Saime üsna hästi hakkama arvestades väikest eelarvet.
Praeguseks liiguvad projektis osalejad Leedust Lätti. Eile Ege teatas, et on äge :)
Loodetavasti varsti ka sellest pikemalt.
Pildid projekti veebilehe galeriis.

Kommentaare ei ole: