neljapäev, 5. veebruar 2009

T.O.R.E.-tegemised


veel pilte:


Esmaspäeval, 26. jaanuaril tähistasid Paide Gümnaasiumi T.O.R.E.-tugiõpilased ühingu 13. sünnipäeva.

Torekate eestvedamisel valmisid erinäolised päikesed, mille kiirtele kirjutasid õpilased ja õpetajad seda, kuidas igaüks meist saaks kaasa aidata koolipäeva turvalisemaks ja rõõmsamaks muutmisele. Sõltub ju meist endist, mis nägu on koolipäev. Päikeste meisterdamine sobib hästi endasse vaatamiseks ja pakub isetegemise- ja loomisrõõmu. Päikeste meisterdamise idee on saadud Valga Gümnaasiumi ja Valga Vene Gümnaasiumi torekatelt.
Kunstiõpetaja Kai Salumäe sõnul on tegemist hea mõttega. „Sõnum oli hea ja tuli südamest. Päikesed sobivad meie talve hästi. Väga tähtis, et iga õpilane sai kirjutada kiirele oma mõtte. Kunstilises mõttes on nii palju erinevaid lahendusi, kuidas päikest on kujutatud. Hea mõte on kasutada päikese motiivi TORE sümboolikast.”
Meeldiv on see, et õpilased leidsid päikeste meisterdamisel ka võimaluse materjalide taaskasutamiseks. Kõik päikesed nagu meie õpilased ja õpetajadki on kordumatud ja ilusad.
Klasside ühiselt valminud päikesed paistsid koridori seintel ja soojendasid meid oma säraga terve koolinädala jooksul.

Sünnipäevanädala raames toimus Tartu Descartes´i Lütseumis ka üle-eestiline T.O.R.E. konverents-üldkoosolek, kus osalesid ka Paide Gümnaasiumi torekate esindajad. Lisaks ettekannetele ja ühingu protseduurilistele sõnavõttudele toimusid sel aastal töötoad. Erinevate tegevuste läbiviijateks olid tore-vilistlased ning praegused torekad. Paide Gümnaasiumi torekate töötoa Tiimitöö viisid läbi 10.klasside õpilased Rein Saar, Teet Uusküla ja Marek Müller.
Pildid: http://public.fotki.com/torekad/

T.O.R.E. missioon on suurendada koolides (ühiskonnas) nende inimeste hulka, kes kannavad ja levitavad inimsõbralikku, õppimist ja õpetamist soodustavat, suhtlusjulgust ja -oskust arendavat, vaimset ja füüsilist vägivalda taunivat, üksteist toetavat ja erinevusi sallivat ning koostööle orienteeritud mõtteviisi. Paide Gümnaasiumis on torekaid 30 õpilast.

Kommentaare ei ole: