neljapäev, 13. märts 2008

2.3 Koolitus: Inimeste erinevused ja sarnasused ehk, mis ma enda kohta teada sain



Olles korra T.O.R.E koolituse edasilükanud, kuna rahvast oli liiga vähe, arvasin, et ka sel korral koguneb neid umbes viie-kuu kandis.
Aga ei!
Need on need eelarvamused.
Muidugi läksin ma siis närvi. Lugesin paberi pealt maha: „...murra paber pooleks, murra üks külg ära,“ kartes, et äkki läheb midagi sassi. Võis küll naljakas ollaJ.

Tegelikult oli see minu jaoks parim koolitus. Hoolimata sellest, et oli koolitaja rollis, tundus, et nemad õptavad mulle minu enda kohta iga aruteluga midagi uut.

Jõudsime selleni, et inimesed on natukene erinevad, natukene sarnased, aga erinev ei tähenda tingimata halvemat või paremat.
Rääkisime inimeste sildistamisest ehk sellest, kuidas välimuse järgi omistatakse inimestele ka iseloomujooni. Jutu põhjal tundusid kõik praegused koolitusel osalejad väga sallivad ja tolerantsed.

Huvitavaid teadmiseid:
Üdini Halba Last ei olegi olemas!
Ka 100% Head Last ei eksisteeri.
Kõik püüdlevad kellegi tähelepanu poole.

PS! Tulevased koolitajad: Kuidas osalejaid gruppidesse jagada?
Valage kausi sisse vastavalt nii mitut sorti komme kui teil on gruppe vaja
Pange kaussi täpselt nii palju komme, kui on osalejaid
Jagage sordid ka võrdselt, et igasse gruppi tuleks võrdselt inimesi
Ärge alguses mainige, et jagate nad kommide järgi guppidesse
NB!Tõestatud on see, et esimesena võetakse ära šokolaadikommid


Koolituse lõpuks oli kaduma saanud mind päeval vallanud väsimus, mis asendus tohutu energia ja avastustega. Koolituse viimase tunni jooksul oli tunne nagu oleksin igapäevaste suhtluskaaslaste keskel. Ühesõnaga oli närveerimine asendunud põnevusega.

Pean kindlasti veel lisama, et kokku on saanud väga huvitav grupp torekaid. Palju isikupäraste arvamuste ning eluvaadetega koolitatavaid, mistõttu on ääretult põnev viia läbi arutelusid. Öeldakse kõiksugu arvamusi ja mul on hea meel, et enamustel ikka midagi öelda oli!


Kristiine

Kommentaare ei ole: